Uterum & Vinterträdgård – förläng säsongen!

JS3DTack vare ett långt och mycket framgångsrikt samarbete med Uterumsmästarna i Sverige AB, vågar vi påstå att vi är något av en branschauktoritet när det kommer till uterum och vinterträdgårdar. Men vad är egentligen ett uterum, och vad är skillnaden mellan ett uterum och en vinterträdgård?

För det första, så ska uterum inte förväxlas med atrium. De är nämligen två helt olika saker, även om atrium ofta används felaktigt för att beskriva tillbyggnader där man kan ha växter och träd under vintern för att skydda dem mot de värsta minusgraderna. Denna typ av ombyggnation går egentligen under benämningen vinterträdgård, helt enkelt för att det är en trädgård som kan fungera även vintertid.

Vinterträdgårdar är också namnet på de uterum som har isolerats och utrustats för att kunna användas även under årets kallare månader. Jämfört med ett uterum eller en inglasad veranda så är vinterträdgården mer robust, och inte sällan utrustad med dubbelglas och bruten köldbrygga. Vanliga uterum är oftast eleganta tillbyggnader, med minst en glasad sida. De är ett fantastiskt tillskott till vilket hus som helst, och låter er sitta ute under en längre del av året.

Kontakta oss gärna, så berättar vi mer om hur ett uterum skulle kunna vara den perfekta ombyggnationen för er!

KONTAKT

Kontakta oss gärna för intresse-
anmälan eller offertförfrågan!
Tel: 0225-204 10
eller via formuläret nedan.